Navigation

Alibaba: koopt nog meer aandelen in - het aandeel is tot nu toe ellende

Alibaba $BABA heeft onlangs aangekondigd dat ze een aanzienlijk deel van hun eigen aandelen hebben teruggekocht. In het tweede kwartaal heeft het bedrijf 2,3% van de aandelen teruggekocht, bovenop de 2,6% die ze in het eerste kwartaal hadden teruggekocht. Deze terugkoopstrategie is veelbelovend voor de aandeelhouders.

Potentiële waardevermeerdering

Als Alibaba doorgaat met deze terugkopen, zijn ze in staat zijn om 10% aan waarde terug te geven aan de aandeelhouders, zonder rekening te houden met de reguliere of speciale dividenduitkeringen en enige organische groei van het bedrijf. Met dit tempo gaan ze dit jaar meer dan 20 miljard dollar aan aandelen terugkopen.

Bedrijfsgrootte en betekenis

Dit terugkoopprogramma is bijzonder significant voor een bedrijf met een marktwaarde van ongeveer 170 miljard dollar en een ondernemingswaarde onder de 140 miljard dollar. Het benadrukt het vertrouwen van het management in de toekomst van het bedrijf en kan een positieve invloed hebben op de aandelenkoers op de lange termijn.

Onze belegging in Alibaba

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.