Navigation

Alibaba: sterk lager voorbeurs na afzien afsplitsing van zijn cloudgroep - cijfers

De aandelen van Alibaba $BABA staan voorbeurs 7% lager, nadat het bedrijf tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers aankondigde af te zien van de volledige afsplitsing van zijn cloudgroep.

Eerder dit jaar zijn we op een stijging van dit aandeel gaan zitten. Dat er vooralsnog geen volledige afsplitsing van zijn cloudgroep komt, is een teleurstelling. Het is geen reden om onze longpositie te sluiten.

Het aandeel blijft ondergewaardeerd en onze positie is gericht op de verwachting dat een afsplitsing van onderdelen of een gedeeltelijke afsplitsing binnen 2 jaar tot een hogere koers zal leiden.

Plannen om de Freshippo-supermarktketen te noteren zijn uitgesteld, maar het bedrijf blijft van plan om zijn Cainiao slimme logistieke divisie in Hong Kong te noteren.

Alibaba's Cloud Intelligence Group concurreert met Amazon Web Services en Microsoft Azure. Beperkingen op de export van Amerikaanse chips maakten het moeilijker voor Chinese bedrijven om kritieke chipvoorraden te verkrijgen.

De kwartaalresultaten toonden een nettowinst van 27,7 miljard yuan ($3,8 miljard), lager dan de verwachte 29,7 miljard yuan. De omzet voldeed echter aan de verwachtingen en bedroeg 224,79 miljard yuan, een stijging van 9% op jaarbasis.

Als primeur kondigde Alibaba aan dat het voor het eerst een jaarlijks contant dividend zal uitkeren in 2023, met een bedrag van $0,125 per gewoon aandeel of $1 per Amerikaans certificaat van aandelen. Het totale bedrag van het dividend zal ongeveer $2,5 miljard bedragen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.