Navigation

Alibaba: strategische stap duale notering Hong Kong - wat betekent dit voor beleggers

Alibaba: strategische stap duale notering Hong Kong - wat betekent dit voor beleggers
pro

Alibaba $BABA heeft aangekondigd dat het zijn noteringsstatus in Hong Kong zal wijzigen naar een duale primaire notering. Deze technische stap maakt het mogelijk dat 220 miljoen aandelenbeleggers op het Chinese vasteland ook het aandeel kunnen kopen.

Dit artikel bespreekt de implicaties van deze zet voor huidige en potentiële aandeelhouders van Alibaba, maar eerst een blik op het aandeel.

Het aandeel Alibaba

Wij zitten op een stijging en hebben tot nu toe weinig plezier gehad van het aandeel. Wel blijven we op een stijging zitten omdat de chart er iets beter begint uit te zien.

Maar belangrijer is dat de som der delen veel hoger ligt nu het bedrijf voor grote sommen eigen aandelen inkoopt. De stap dat nu ook Chinezen op het vasteland het aandeel kunnen kopen zou eventueel voor een rally kunnen zorgen op de korte termijn. We blijven dus op een stijging zitten zonder te weten wanneer we eindelijk echt beloond worden, maar deze duale notering kan weer een stap in de goede richting zijn. (Zie ook de database.)

Wat houdt de duale notering in

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.