Navigation

Wolfspeed: bouw fabriek DLD uitgesteld - zwakke markt - wel of geen implicaties Melexis

Wolfspeed: bouw fabriek DLD uitgesteld - zwakke markt - wel of geen implicaties Melexis
pro

Wolfspeed $WOLF, de Amerikaanse producent van samengestelde chips, heeft de bouw van een $3 miljard fabriek in Duitsland uitgesteld tot 2025, twee jaar later dan oorspronkelijk gepland.

Dit komt door zwakte in de markten voor elektrische voertuigen in de EU en de VS. Het uitstel komt op het moment dat de EU werkt aan het heropbouwen van een veilige toeleveringsketen voor chipproductie binnen Europa.

Wolfspeed is gespecialiseerd in de productie van samengestelde halfgeleiders, met name siliciumcarbide (SiC) chips. Deze chips zijn essentieel voor toepassingen in onder andere elektrische voertuigen, energieopslag en andere industriële sectoren vanwege hun hoge efficiëntie en vermogen om bij hogere temperaturen te werken in vergelijking met traditionele siliciumchips.

Wel of geen implicaties voor Melexis

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd