Navigation

Azië: China lager in verdeelde regio

China is lager met de Hang Seng index die de zwakste prestatie levert. In de rest van Azië zijn de bewegingen verdeeld. De onzekerheden over de Chinese vastgoed sector blijven echter een schaduw werpen.

Tegelijkertijd heeft de benchmark leenrente in China op maandag een iets kleinere verlaging ondergaan dan eerder verwacht, nadat de centrale bank vorige week haar belangrijkste beleidsrentes had verlaagd om de vertragende economie meer steun te bieden. Het eenjarige tarief werd met 10 basispunten verlaagd naar 3,45%, terwijl het vijfjarige tarief op 4,2% bleef.

Het lijkt erop dat de Chinese overheid voorzichtig is in het toepassen van grootschalige stimuleringsmaatregelen. Hoewel er op de lange termijn voordelen zijn aan het fiscale conservatisme van China zijn er op korte termijn negatieve effecten merkbaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.