Navigation

Azië: stijging door steun van China aan aandelenmarkten

De meeste Aziatische aandelen laten een sterke stijging zien, waarbij de Chinese aandelen voorop lopen nadat het land extra maatregelen heeft genomen om de kwakkelende aandelenmarkten te ondersteunen.


Het optimisme over China draagt in ieder geval bij aan de positieve stemming op deze maandag, ondanks de opmerkingen van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve, op vrijdag dat de Amerikaanse rentetarieven mogelijk verder zouden kunnen stijgen om de aanhoudende inflatie onder controle te houden.


China heeft in het weekend nieuwe maatregelen aangekondigd ter ondersteuning van de aandelenmarkt, waaronder het halveren van de belasting op aandelenhandel en het versoepelen van marge eisen. Ook heeft China staatsbanken opgeroepen om aandelen te kopen.


Deze stappen hebben geleid tot een stijging van de Chinese indexen vanaf de laagste niveaus van het jaar, hoewel analisten waarschuwen dat de rally waarschijnlijk van korte duur zal zijn.


Vastgoedaandelen presteren goed

Vastgoedaandelen behoren tot de best presterende, mede doordat Beijing enkele hypotheekbeperkingen heeft versoepeld. China Evergrande is de enige uitzondering onder zijn sectorgenoten met een daling van meer dan 80% nadat de handel in zijn aandelen in Hong Kong na een pauze van 17 maanden is hervat.
Vastgoedontwikkelaar Country Garden stijgt bijna 8% nadat het een belang heeft verkocht in een project in Guangzhou om zijn kasniveaus te verhogen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.