Navigation

Markten: op weg naar resultaten tech en de Fed - beeld vandaag verdeeld

[Als eerste even enkele mededelingen met betrekking tot onze feed. De belangrijkste bedrijfsresultaten worden morgen verwerkt ruim voor de opening van de Amerikaanse beurs. Het betreft de technologiereuzen Microsoft, Alphabet en AMD. Bij grote afwijkingen kunnen we mogelijk vanavond enkele hoofdpunten delen via X (voorheen Twitter).]

De belangrijkste Europese beursindices openden hoger en bleven positief gedurende het begin van de sessie. Onder de sectoren die de stijging leidde, bevonden zich industrie en vastgoed, consumentenmaterialen. De olie en gas sector stond onder druk. Bij het slot was een verdeeld tot iets beter beeld zichtbaar met Spanje duidelijk hoger.

Alfen maakt een eenjarige deal bekend met CATL wat we als een positieve ontwikkeling zien. We hebben het aandeel op de watchlist positive gezet zonder direct actie te ondernemen.

Het aandeel Rheinmetall was sterk in Frankfurt. En in Parijs liet Stellantis een stijging zien nadat bekend werd gemaakt dat ChatGPT wordt geïnstalleerd in Peugeot-auto's.

De markt is nu vooral bezig met de cijfers vandaag nabeurs in de VS. Vandaag voorbeurs kwam UPS met hele slechte cijfers en General Motors was sterk.

Ook positioneert de markt zich voor de Fed-meeting van morgen. Er wordt nog geen rentewijziging verwacht.

Op de obligatiemarkten bleef de stemming vriendelijk. Dit na groeicijfers in Duitsland die aangeven dat de ECB wel eens sneller dan verwacht de rente kan gaan verlagen. Ook is de markt minder nerveus voor de Fed-meeting van morgen.

Biden maakte zojuist bekend dat hij Iran verantwoordelijk houdt voor de drone-aanval op Amerikaanse militairen eerder in Jordanië. Daarmee is de geopolitiek nog steeds een punt om in de gaten te houden als mogelijke onzekerheid voor risico activa. Op dit moment wordt het echter terzijde geschoven door financiële markten.

Olie herstelde aan het einde van de dag. En goud laat een rally zien als voorproefje op de hoop dat centrale banken in de komende maanden de rente gaan verlagen. De dollar is iets zwakker.

Bij crypto was het beeld enigszins verdeeld met selectieve vraag. Render is sterk en Elrond (EGLD) tracht uit te breken naar boven. De miners liggen verdeeld tot hoger met een vriendelijke ondertoon.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Gerelateerd

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.