Navigation

Allianz: cijfers - inkoop aandelen en extra dividend - zit in mooie uptrend

Allianz $ALV heeft de resultaten vrijgegeven, evenals een aandeleninkoopprogramma, samen met een aantrekkelijke aanpassing van het dividendbeleid.

Allianz meldde een vierde kwartaal winst die iets hoger was dan de schattingen van analisten. De operationele winst van de groep steeg met 17% tot €3,77 miljard.

Allianz heeft een nieuw aandeleninkoopprogramma bekend gemaakt. Het volume van dit nieuwe programma zal tot 1 miljard euro bedragen en uiterlijk op 31 december 2024 worden afgerond.

Tevens wordt het dividendbeleid aangepast waarbij de payout ratio van 50 procent naar 60 procent gaan. Dit kan een aanzienlijk hoger dividend inhouden.

Het dividendrendement is al aantrekkelijk en zal nu nog aantrekkelijker worden, terwijl een payout ratio van 60 procent nog steeds defensief is, wat duidt op een financieel gezond en sterk bedrijf.

Het aandeel stond al op een watch positive positie. De inkoop van eigen aandelen en tevens de verhoging van het dividend, samen met andere beleidsmaatregelen geven de kracht van dit bedrijf aan. Al met al zien we een verdere opwaartse trend in het aandeel.

Het dividend

De reguliere uitbetaling van dividend wordt verhoogd van 50% naar 60% van het nettoresultaat van de Allianz Group (toerekenbaar aan aandeelhouders), gecorrigeerd voor buitengewone en volatiele items, zoals afschrijving van immateriële activa uit bedrijfscombinaties, rentelasten van RT1-obligaties, winsten en verliezen uit de verkoop van activiteiten, en niet-operationele marktbewegingen.

Met het oog op een aantrekkelijk dividendbeleid is het verdere doel om een dividend per aandeel te betalen van ten minste het bedrag van het voorgaande jaar.

Het gewijzigde dividendbeleid zal al van toepassing zijn op het dividend voor het boekjaar 2023. De Raad van Bestuur stelt daarom voor om het dividend te verhogen van 11,40 euro (vorig boekjaar) naar 13,80 euro voor het boekjaar 2023.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.