Navigation

Alphabet: boete EU - massale liquidaties gaande in aandeel - visie

Google [Alphabet] $GOOGL moet definitief 2,4 miljard euro boete betalen in de Europese Unie. De zoekmachine kreeg die geldstraf in 2017 opgelegd om vermeend machtsmisbruik bij zijn prijsvergelijkingsdienst, maar verzette zich daartegen De hoogste rechtbank van de EU oordeelt nu dat de boete terecht was. Dit lijkt veel geld, maar kan het bedrijf met gemak betalen.

Aandeel doet het heel slecht

Er is momenteel een massale liquidatie gaande in de aandelen van Alphabet , waardoor de aandelenkoers is teruggekeerd naar het niveau van oktober 2021. Dit gebeurt ondanks dat Alphabet één van de hoogste verwachte vrije kasstroom-opbrengsten (FCF) heeft in de groep van de zeven grootste technologiebedrijven, vaak aangeduid als de Magnificent 7.

Het aandeel heeft een cruciaal steunpunt bereikt. Als de koers door dit niveau zakt, sluiten we een verdere, forse correctie niet uit. Wat betreft het aandeel Alphabet zitten we nog steeds op een opwaartse trend vanaf $98,20.

We willen echter benadrukken dat onze positie hierin sterk is verminderd (zoals gemeld). Overigens niet altijd op het beste niveau hebben we gereduceerd. Wat we nog in bezit hebben, laten we liggen, omdat we Alphabet zien als een aandeel in de buitencategorie.

Eerder vandaag schreven we hetzelfde over ASML, dat ook in deze categorie valt. Bij deze aandelen geldt dat we soms de positie vergroten of verkleinen, maar altijd een bepaalde exposure proberen te behouden. Dit omdat je nooit precies kunt weten waar de bodem van een aandeel ligt.

Deze aandelen kunnen ook sterk schommelen, maar op de lange termijn blijkt vaak dat als je ze simpelweg vasthoudt, ze uiteindelijk een prima rendement opleveren.

Dat gezegd hebbende, hebben we onze posities toch verkleind in lijn met de rest van technologie (zie ook dit artikel). Wat we nog hebben, laten we liggen, maar gezien de korte termijn, sluiten we een verdere correctie niet uit. Mocht dat gebeuren, dan is de kans aanwezig dat we groter instappen.

FCF

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.