Navigation

Alphabet: stapt over op TSMC voor Tensor G5 chips - de aandelen en de implicaties

Google [Alphabet] $GOOGL heeft aangekondigd dat het voor zijn volgende generatie Tensor G5-chips, bedoeld voor Pixel-smartphones en Gemini AI, zal overstappen naar TSMC's 3nm-proces, waarmee een vierjarige samenwerking met Samsung wordt beëindigd.

De Tensor G5, die gebruik zal maken van TSMC's geavanceerde InFO-POP-verpakkingstechnologie, markeert een belangrijke stap in Google's strategie om dichter bij de top van de mobiele chipmarkt te komen. Daarnaast meldt een anonieme investeringsbankier dat Google's Axion CPU wordt geproduceerd met behulp van TSMC's 5nm-proces.

Impact op aandelenkoersen

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.