Navigation

Applied Materials: cijfers beter dan verwacht - positief signaal chip-industrie

Applied Materials $AMAT rapporteerde een beter dan verwachte winst voor zijn kwartaal tot januari, waardoor de aandelenkoers donderdag na de officiële handel met 12% steeg.

Het aandeel

De resultaten van Applied Materials, een fabrikant van chipapparatuur, hebben ons verrast. We hadden niet verwacht dat de cijfers zo sterk zouden zijn. Het lijkt erop dat Applied Materials het in de toekomst beter zal doen dan verwacht.

Ondanks een aantal "weak pockets" in de chipindustrie, bereiden klanten van Applied Materials zich voor op een opwaartse cyclus.

De koers van het aandeel is recentelijk al aanzienlijk gestegen en verdere stijgingen zijn niet uitgesloten. Momenteel stappen we zelf niet opnieuw in, omdat we al investeren in andere chipaandelen waar we flink van profiteren. Maar als het aandeel corrigeert, is de kans groot dat we ook weer in Applied Materials zullen investeren.

Enige achtergrond

De fabrikant van chipapparatuur rapporteerde aangepaste winst van $2,13 per aandeel voor het kwartaal tot januari. De omzet bedroeg $6,71 miljard, boven de verwachtingen van analisten van $6,48 miljard.Applied Materials voorspelt ook een reeks (postieve) inkomsten voor het huidige kwartaal.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.