Navigation

Amazon: resultaten zwakker dan verwacht - wat te doen met het aandeel

Amazon $AMZN heeft in het tweede kwartaal van 2024 zwakker dan verwachte financiële resultaten bekendgemaakt en is nabeurs met bijna 7% gedaald.

De omzet bleef achter bij de verwachtingen, en de vooruitzichten voor het derde kwartaal zijn ook lager dan analisten hadden voorspeld. Hoewel de clouddivisie beter presteerde dan verwacht, bleef de advertentieafdeling achter.

Visie op het aandeel

Vanaf $98,5 zitten wij op een stijging van Amazon. We blijven op een up zitten, ondanks de kans van een diepere correctie De positieve trend zijn de sterke prestaties van de AWS-divisie en de aanzienlijke verbetering van de vrije kasstroom.

De solide financiële positie van Amazon, met een vrije kasstroom van $53 miljard voor de afgelopen twaalf maanden, biedt het bedrijf de mogelijkheid om strategisch te investeren in innovatie en uitbreiding.

Dit, gecombineerd met de sterke winstgevendheid en efficiënte kostenbeheersing, ondersteunt een optimistische langetermijnvooruitzicht voor het aandeel, ondanks dat de cijfers slechter zijn dan analisten hadden verwacht.

Op korte termijn zijn er dus enkele risico's die mogelijk tot een correctie kunnen leiden. De lagere dan verwachte vooruitzichten voor het derde kwartaal en de ondermaatse prestaties van de advertentie- en online winkelafdelingen kunnen het vertrouwen van investeerders schaden. De toegenomen concurrentie van platforms zoals Temu en Shein en de matige groei in internationale markten vormen extra uitdagingen die Amazon moet aanpakken.

Desondanks blijven de lange termijnvooruitzichten voor Amazon sterk. De voortdurende groei en innovatie binnen AWS, samen met de financiële kracht van het bedrijf, positioneren Amazon goed voor duurzame groei. Strategische investeringen in nieuwe technologieën, zoals Generatieve AI, zullen naar verwachting toekomstige groeikansen blijven stimuleren. Bovendien blijft Amazon's operationele efficiëntie toenemen, wat bijdraagt aan hogere marges en winstgevendheid.

Met andere woorden: terwijl een correctie mogelijk is, zijn de vooruitzichten voor de lange termijn sterk genoeg om voor nu een correctie op de koop toe te nemen.

Sterke punten

  • AWS Prestaties: De AWS-divisie bleef groeien en overtrof de verwachtingen met een omzet van $26,3 miljard, een stijging van 19% jaar-op-jaar. De versnellende groei in AWS toont de sterke positie van Amazon in de cloudmarkt. OOk wordn een aanhoudende versnelling in de groei van AWS opgemerkt:
  • Vrije kasstroom: De vrije kasstroom steeg naar $53 miljard voor de afgelopen twaalf maanden, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van de $7,9 miljard een jaar eerder. Dit geeft Amazon meer financiële flexibiliteit voor toekomstige investeringen en strategische initiatieven.
  • Netto-inkomen: Het netto-inkomen verdubbelde bijna tot $13,5 miljard in het tweede kwartaal van 2024, vergeleken met $6,7 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dit wijst op een sterke winstgevendheid ondanks de uitdagingen in bepaalde segmenten.
  • Operationeel inkomen: Het operationele inkomen steeg naar $14,7 miljard in het tweede kwartaal, vergeleken met $7,7 miljard in hetzelfde kwartaal vorig jaar, wat een sterke verbetering is en wijst op efficiënte kostenbeheersing en winstgevende operaties.

Zwakke punten

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.