Navigation

Amazon: investering in Duitsland - katalysator voor groei - het aandeel

Amazon: investering in Duitsland - katalysator voor groei - het aandeel
pro

Amazon heeft aangekondigd dat het €17,8 miljard investeert in zijn logistieke netwerk en cloudinfrastructuur in Duitsland. Deze substantiële investering, die deel uitmaakt van een bredere strategie om de aanwezigheid in Europa te versterken, is gericht op het uitbreiden van fulfilmentcentra en het verbeteren van de technologische infrastructuur.

Deze stap komt op een moment dat de vraag naar clouddiensten en technologie, aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI), blijft groeien.

Reeds op up vanaf maart 2023

De investering in Duitsland zat al in de pijplijn. Deze investering is ook cruciaal om mee te doen in de AI-race. Een bottleneck die ons inziens misschien wel tot vertragingen kan leiden, is de energievoorziening. Deze is voor AI-datacenters vijf keer zo hoog als voor gewone datacenters. Ondanks dat dit misschien tot een vertraging kan leiden tot het project operationeel is, blijft het een signaal van kracht.

Sinds maart 2023 vanaf $98,7 zitten wij op een stijging van het aandeel Amazon. De stijging is te danken aan verschillende factoren: Amazon heeft consistente omzet- en winstgroei laten zien, aangedreven door sterke prestaties van AWS en e-commerce met een positieve outook.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.