Navigation

AMD: op nieuwe recordhoogtes - stop in winst leggen - free ride

Het aandeel AMD $AMD heeft recentelijk nieuwe all-time highs bereikt. Rapporten van brokers laten zien dat ze nog steeds enthousiast zijn over een mogelijke voortzetting van de stijging van de koers.

Stop in de winst leggen: free ride

Hoewel we positief gestemd zijn is het toch verstandig om een stop-loss in te stellen om winsten te beschermen. We willen benadrukken dat de vraag naar chips niet plotseling zal verdwijnen, maar we moeten ook rekening houden met de mogelijkheid van een correctie op een gegeven moment. We zijn ingestapt op ongeveer 70 dollar in januari 2023.

Door nu een stop rond de $150 in te stellen, kunnen we een grote winst veiligstellen. Tegelijkertijd blijven we profiteren van verdere stijgingen als de koers toch verder omhoog gaat. Ook betekent deze stop die sterk in de winst ligt dat we ons niet te druk gaan maken om tijdelijke kleinere correcties

AMD heeft recentelijk de Embedded+ architectuur onthuld, een baanbrekende combinatie van embedded processors en adaptieve SoCs die de time-to-market versnellen voor edge AI-toepassingen.

De Ryzen embedded-processors, uitgerust met high-performance Zen-kernen en Radeon-graphics, leveren superieure prestaties voor multimedia-ervaringen en bieden geavanceerde videocodering en -decodering.

AMD's Embedded+ architectuur positioneert het als een belangrijke speler in de datacenter-PC-sector, samen met Nvidia en Intel. Ondanks mogelijke fluctuaties in marktaandeel, blijven alle drie de bedrijven optimistische vooruitzichten hebben dankzij de groeiende vraag naar hun producten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.