Navigation

AMD: Amerikanen doen moeilijk met export met aangepaste AI chip - weinig reactie

AMD $AMD stuit op obstakels bij de verkoop van een AI-chip aan China vanwege de beperkingen van de Amerikaanse regering op de export van geavanceerde technologieën naar het land.

De chip is nota bene ontworpen om te voldoen aan de exportvoorschriften. Het heeft een lagere prestatie dan de versie die buiten China wordt verkocht. Desalniettemin hebben de Amerikanen toch problemen met de verkoop van deze chip.

Opvallend is dat de koers nabeurs van AMD er nauwelijks op heeft gereageerd en vrijwel onveranderd is gebleven. We zitten trouwens op een up vanaf ongeveer 70 dollar.

Wel zou het vandaag een excuus kunnen zijn voor Europese chipgerelateerde aandelen om eventueel defensiever te worden. Immers, er blijkt nu dat zelfs aangepaste chips moeilijkheden hebben om te worden geëxporteerd naar China. Over een langere periode verwachten we weinig effecten hiervan, omdat de gemiste omzet in China mogelijk elders wordt opgevangen.

Wel willen we afsluiten met de opmerkingen van verschillende topmensen in de chipindustrie, die wijzen erop dat deze sancties uiteindelijk helemaal geen zin hebben. Het gaat er alleen toe leiden dat China zelf nog meer onderzoek en ontwikkeling gaat doen en daardoor veel eerder dan tot nu toe werd verondersteld op hetzelfde niveau gaat komen als het Westen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.