Navigation

AMD: komt met cijfers - nu wachten door marktstemming - visie aandeel

Advanced Micro Devices $AMD staat op het punt zijn nieuwste kwartaalcijfers te presenteren (nabeurs). Analisten voorspellen een omzet van $5,72 miljard, een stijging van 6,7% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Daarnaast wordt een winst per aandeel (WPA) van $0,67 verwacht, wat een groei van 15,5% betekent.

Het aandeel

We zijn eerder met een aanzienlijke winst uitgestopt en sluiten dus op de korte termijn een verdere correctie niet uit. Echter, eigenlijk is AMD één van de goedkopere chipaandelen geworden, maar de dip past in het totaalbeeld.

Hieronder gaan we in op verschillende positieve bedrijfsontwikkelingen waar het bedrijf mee bezig is wat aantoont dat na de dip er een hele mooie kans komt.

We wachten nu echter eerst de cijfers af en daarna is de kans groot dat we terugkeren in het aandeel, waarbij we dan rekenen op een nieuwe rit naar boven. Wanneer dat precies is, dat gaan we nog bekijken.

AMD speelt dus een cruciale rol in de halfgeleiderindustrie met een uitgebreid en innovatief productaanbod dat tegemoetkomt aan de groeiende eisen van verschillende sectoren.

Door strategische partnerschappen en geavanceerde technologische ontwikkelingen (zie verderop in dit artikel) blijft AMD zich onderscheiden in een competitieve markt en legt het de basis voor toekomstige groei en succes.

Nu wachten we nog even af nadat we eerder een sterke winst hebben behaald. Maar het is vrijwel zeker dat we het aandeel weer gaan kopen als we denken dat de bodem op relatieve basis is bereikt.

AI Data Infrastructuur

AMD positioneert zich strategisch sterk door zich te richten op AI data-infrastructuur, met name met de ontwikkeling van de MI300x-chip. Dit initiatief richt zich op een sector die naar verwachting tot 2028 met een jaarlijkse groei van 60% zal toenemen, waardoor AMD zich in het hart van de snelgroeiende AI-markt bevindt.

AMD's Dominantie in de halfgeleiderindustrie

AMD is een prominente speler in de halfgeleiderindustrie en biedt geavanceerde computervoordelen met zijn CPU- en GPU-technologieën. Naarmate de vraag naar geavanceerde computeroplossingen in verschillende sectoren toeneemt, vooral op het gebied van AI en data-analyse, is AMD's productlijn zorgvuldig ontworpen om aan deze veranderende behoeften te voldoen. Hierdoor is het bedrijf goed gepositioneerd om de concurrentiedruk op de markt het hoofd te bieden.

Productportfolio Instinct MI Series GPU's

Voor datacenters introduceert AMD de Instinct MI300X, MI325X en MI350 series, die direct concurreren met de topklasse GPUs van NVIDIA. Deze GPUs bieden aanzienlijke verbeteringen in verwerkingskracht en energie-efficiëntie, waardoor ze ideaal zijn voor complexe computertaken in AI en machine learning. De MI-serie helpt AMD om een belangrijke niche te veroveren in de snelgroeiende markt van AI-toepassingen op ondernemingsniveau.

De MI300x chip is dus ontworpen om te voldoen aan de hoge rekenkundige eisen van AI-toepassingen en positioneert AMD zich niet alleen als hardwareleverancier, maar ook als een belangrijke speler in het AI-ecosysteem.

Door geavanceerde AI-mogelijkheden in zijn EPYC-serverproducten te integreren, vergroot AMD zijn concurrentievoordeel in markten die prioriteit geven aan snelheid, efficiëntie en schaalbaarheid.

Geïntegreerde CPU-GPU chip

De MI300-chip is een opvallend product van AMD, dat CPU- en GPU-functies integreert om datacenteroperaties te optimaliseren. Deze chip is bijzonder aantrekkelijk voor bedrijven die hun hardware-installaties willen stroomlijnen en tegelijkertijd de kosten voor stroom en koeling willen verlagen, wat belangrijke aandachtspunten zijn in grootschalige data-operaties.

Ryzen CPUs

De Ryzen-serie van AMD blijft een sterke concurrent van Intel [staat op up] in zowel de consumenten- als de bedrijfsmarkt voor CPU's. De Ryzen 5000 en de aankomende 7000 series processoren leveren uitzonderlijke snelheid en multitasking mogelijkheden, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor een breed scala aan gebruikers, van pc-gamers tot professionele werkstations.

Uitbreiding bedrijfsoplossingen EPYC Processors

AMD's EPYC-serie serverprocessors zijn cruciaal geweest voor de uitbreiding van AMD's aanwezigheid in de bedrijfsservermarkt. Deze processors staan bekend om hun schaalbaarheid, beveiligingsfuncties en hoge aantal kernen, waardoor ze ideaal zijn voor het verwerken van grootschalige, complexe taken zoals virtualisatie en databeheer in bedrijfsomgevingen.

Naarmate bedrijven steeds meer afhankelijk worden van data-analyse en machine learning, bieden de EPYC-processors de nodige kracht om deze intensieve toepassingen aan te kunnen, wat AMD's marktpositie ten opzichte van concurrenten versterkt.

Strategische partnerschappen cloud computing

AMD's opmars in cloud computing wordt geïllustreerd door de samenwerking met Google Cloud, waarbij AMD's 3e generatie EPYC-processors worden geïntegreerd in de Tau Virtual Machines van Google. Deze VMs zijn geoptimaliseerd voor schaalbare workloads en bieden kosteneffectieve oplossingen voor klanten, wat AMD's penetratie in de groeiende markt voor clouddiensten vergroot.

Gaming

AMD heeft strategische partnerschappen gesloten met grote spelers zoals Microsoft en Sony. Voor Microsoft levert AMD op maat gemaakte chips voor de Xbox Series X en Series S consoles, die hoge prestaties combineren met efficiëntie. Voor Sony leveren AMD's chips de kracht voor de PlayStation 5, waarbij GPU- en CPU-capaciteiten worden gecombineerd om geavanceerde game-ervaringen te bieden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.