Navigation

AMG: zwaar onderuit - winstwaarschuwing en druk lithiumprijzen - visie

AMG $AMG staat ruim 20% lager na een winstwaarschuwing. Eerder kwam dit aandeel al in problemen. Een weerstand werd niet doorbroken en de vooruitzichten verslechterden. Ook nu doen we nog niets met het aandeel.

Voor nu laten we de koers uitzakken en dan gaan we weer eens kijken of we willen kopen (high risk) voor een mogelijk herstel van de lithiumprijzen in de loop van 2025. Qua geldstromen richting deze sector en qua prijs gedreven actie is het sowieso nu nog te vroeg en is het ook onduidelijk waar de bodem ligt.

Als de situatie bij de lithiumprijzen gaat verbeteren, biedt het aandeel weer een kans. Eerder hebben onderzoeksbureaus reeds geschreven dat er nu nog druk op de prijzen is en pas ergens in 2025 zal dit omdraaien. In de jaren daarna kan er zelfs een tekort ontstaan en zouden sterk stijgende prijzen volgen.

Het EBITDA-resultaat van AMG is 15% lager dan verwacht in het derde kwartaal, wat leidt tot een neerwaartse bijstelling van de vooruitzichten voor 2023 en 2024. De verwachte EBITDA voor 2024 van 200 miljoen dollar ligt meer dan 50% onder de marktverwachting die op 356 miljoen dollar ligt. Dit komt grotendeels door de lage lithiumprijzen en uitgestelde uitbreidingsplannen in Brazilië.

AMG kondigde ook aan het bedrijf te verdelen in drie divisies, wat volgens hen strategische flexibiliteit biedt voor diversificatie van het vermogen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.