Navigation

AMG: investeert in Savannah Res - vooruitkijken ondanks winstwaarschuwing

AMG $AMG heeft 16 miljoen Britse pond geïnvesteerd in Savannah Resources, waardoor het een belang van 15,77% heeft en de grootste aandeelhouder is. AMG krijgt een bestuurszetel en mag vijf jaar lang 45 kiloton spodumeen per jaar afnemen, met de optie om dit te verdubbelen bij verdere financiering. Beide partijen verkennen ook uitbreidingsmogelijkheden voor lithium-activiteiten in Portugal en Spanje.

Onlangs kwam het bedrijf echter met een winstwaarschuwing, waardoor de koers sterk is gedaald. Deze overname zien we niet direct bijdragen aan het resultaat gezien de marktomstandigheden, maar het geeft wel aan dat het bedrijf vooruit kijkt. Dat is positief. We doen nu nog niks, maar na de sterke koersdaling gaan we wel meer letten op positieve dan op negatieve zaken. Zie ook eerdere berichten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.