Navigation

Amgen: cijfers tonen vooruitgang

Amgen $AMHN ziet zag groei in het eerste kwartaal van 2024 en blijft positief in haar vooruitzichten. Voor het eerste kwartaal van 2024 is totale omzet met 22% is gestegen tot $7.4 miljard vergeleken met het eerste kwartaal van 2023.

Deze groei wordt ondersteund door een sterke toename in productverkoop, waarbij tien producten dubbelcijferige volumegroei hebben laten zien. De acquisitie van Horizon Therapeutics heeft ook bijgedragen aan het succes van Amgen.

Het aandeel Amgen

Wij hebben weinig aan te merken op de cijfers van Amgen en een correctie: we hebben eerder gemeld dat Amgen zou stoppen met de ontwikkeling van en afslankmedicijn. Dit is incorrect. Onze excuses hiervoor. Voor de groep aandelen en de visie maakt het niet uit.

[Wij schreven de volgend informatie deze ochtend en dat is incorrect: behalve dat het bedrijf gaat stoppen met hun ontwikkeling van een afstandsmedicijn. Dit betekent dat Novo Nordisk $NVO en Eli Lilly $LLY, die we beiden positief beoordelen, een concurrent minder hebben.]

Daarnaast waren de cijfers gewoon sterk, waarbij verschillende medicijnen en therapieën hebben bijgedragen aan het resultaat. Dit wijst uit dat ook in de toekomst dit brede assortiment de groei zal blijven steunen, evenals dat het bedrijf nog altijd profiteert van overnames die het heeft gedaan. Zo heeft het onder meer de acquisitie van Horizon Therapeutics in het verleden gedaan, wat nu is toegevoegd aan het bedrijf en bijdraagt aan het succes van Amgen.

Wij zien Amgen als een lange termijn groeier en als een aandeel dat past in een pensioenportfolio.

Enige informatie

Ondanks een GAAP-verlies per aandeel van $0.21, voornamelijk als gevolg van een mark-to-market verlies en hogere operationele kosten, blijft het bedrijf optimistisch over de toekomst.

Het heeft haar jaarlijkse richtlijnen voor 2024 bijgesteld en verwacht een voortzetting van de groeitrend, met een verwachte totale omzet in de range van $32.5 miljard tot $33.8 miljard voor het jaar. Het richt zich op het handhaven van een solide operationele marge en het maximaliseren van waarde voor haar aandeelhouders.

De CEO van Amgen heeft aangekondigd dat het bedrijf besloten heeft om de verdere ontwikkeling van het experimentele orale kleine molecuul AMG786 voor obesitas niet voort te zetten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.