Navigation

Amgen: presentatie cijfers op dinsdag - al op up sinds 2023

Amgen $AMGN, een biotechbedrijf, zal komende dinsdag resultaten presenteren. Hoewel Amgen misschien niet het meest opwindende fonds is en we er momenteel wat minder over schrijven, staat het al sinds 2013 op up vanaf een koers van $93. Het bedrijf staat er relatief sterk voor en kan in zwakkere periodes, dankzij een hoge cashflow, andere biotechbedrijven overnemen.

Sinds eind 2023 is er een versnelling zichtbaar in de koersstijging. Het aandeel ligt aan de bovenkant van haar range. De cijfers moeten dus wel heel goed zijn, anders zou een correctie kunnen plaatsvinden. Echter, we zien geen reden om uit te stappen en een grotere correctie zal waarschijnlijk zelfs leiden tot nieuwe aankopen om de positie te verzwaren.

Analisten schatten de omzet op ongeveer 8,1 miljard dollar, wat een groei van ongeveer 18,5% op jaarbasis betekent. De winst per aandeel wordt geschat op 4,62 dollar, een stijging van ongeveer 13% jaar-op-jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.