Navigation

Amgen: FTC pauzeert onderzoek overname Horizon - kans afronding - vanaf 2013 op up

De US Federal Trade Commission (FTC) heeft aangekondigd dat zij tijdelijk een lopend onderzoek met betrekking tot de voorgestelde overname van Horizon Therapeutics door Amgen $AMGN zal opschorten. Amgen is van plan om Horizon Therapeutics over te nemen voor een bedrag van $28 miljard.

Deze tijdelijke pauze zal naar verwachting aanhouden tot 18 september. De opschorting biedt ruimte voor gesprekken over een mogelijlk akkoord, wat erop wijst dat de FTC haar strikte standpunt ten opzichte van de deal aan het heroverwegen is.

Amgen ziet geen wettelijke bezwaren om de overname niet te laten doorgaan. Analisten zijn van mening dat de overname van Horizon Therapeutics door Amgen naar alle waarschijnlijkheid in december zal worden afgerond.

De aandelen van Amgen: reeds op up sinds 2013

Het besluit om de zaak tijdelijk stop te zetten is een positief signaal voor het afronden van de overname. Eerder hielden analisten op Wall Street rekening met enige negatieve invloed op de koers van AMGN op de korte termijn, aangezien investeerders zich tegen de deal hadden gekeerd in de hoop dat AMGN zich zou terugtrekken als de overname niet vóór december 2023 zou worden afgerond.

Nu lijkt het erop dat de overname alsnog zal doorgaan en zelfs dit jaar zal worden voltooid. Daarbij wordt verwacht dat Horizon Therapeutics op de lange termijn zal bijdragen aan de resultaten van Amgen.

Amgen wordt beschouwd als een waardevolle aanvulling op de pensioenportefeuille. Hoewel er momenten van zwakte zijn geweest, worden deze afgewisseld met buitengewone periodes.

Als deze aspecten worden samengevoegd, is de verwachting dat het bedrijf waarschijnlijk gestaag zal blijven groeien en aandeelhouders zal belonen. Dit wordt ook onderstreept door de trend in de prijs van het aandeel, die al geruime tijd een opwaartse trend vertoont.

Wij hebben in 2013 een positieve kijk gekregen op het aandeel van Amgen. Die is intact. Zelfs bij correcties blijven wij (gebaseerd op de huidige beschikbare informatie) vertrouwen houden in de stijgings-potentie.

Wat is Horizon Therapeutics

Horizon Therapeutics is een biotechnologiebedrijf dat zich richt op het ontdekken, ontwikkelen en op de markt brengen van geneesmiddelen om te voorzien in de kritieke behoeften van mensen die lijden aan zeldzame auto-immuunziekten en ernstige ontstekingsziekten. Het bedrijf heeft verschillende veelbelovende geneesmiddelen in de pijplijn die naar verwachting in de toekomst winst zullen genereren.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.