Navigation

Azerion: verkoopt Youda Games - visie

Azerion $AZRN heeft de spellenportefeuille van Youda Games verkocht aan Playtika Holding voor 81,3 miljoen euro, met een mogelijkheid tot een earn-out. De totale verkoopprijs kan oplopen tot 150 miljoen euro. Youda Games staat bekend om spellen zoals Governor of Poker 3. Het aandeel stata bijna 10% hoger.

De transactie wordt naar verwachting afgerond aan het einde van het derde kwartaal van dit jaar. Azerion zal meer informatie verstrekken bij de resultaten over het tweede kwartaal.

Visie op Azerion

De verkoop zal waarschijnlijk tot een tijdelijke stijging leiden in het aandeel. Na deze korte opleving zien wij nog steeds geen stijgende trend. Het bedrijf heeft een zwakke balans. Die wordt nu wel beter na de verkoop, maar dit gaat ook ten koste van toekomstige omzet en resultaat.

Om direct een verschil aan te geven, wij beoordelen Azerion als neutraal tot negatief voor de langere termijn. Ook zien we geen trading kans voor de komende maanden. Misschien dat er wel een kans ligt voor de komende uren tot dagen als er op een aantrekkelijk niveau kan worden gekocht. Zo'n koop zien we dan echt als heel tijdelijk met een zeer hoog risico, omdat we dus uiteindelijk een verdere daling verwachten.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.