Navigation

Tencent: afname populariteit Chinese investeerders - Prosus

Het Chinese bedrijf Tencent (TCEHY) ervaart een afname in populariteit onder Chinese investeerders vanwege de volatiliteit en op sentiment gebaseerde handel.

De afgelopen twee maanden hebben binnenlandse investeerders Tencent-aandelen verkocht, waarvan alleen al in juli voor 2.9 miljard Hong Kong dollar ($375 miljoen). De zorgen over de vooruitzichten van het bedrijf en de verkoop door de grootste aandeelhouder Prosus beïnvloeden het vertrouwen van de investeerders.

Visie op verkoop aandelen Tencent en Prosus

Het aandeel Prosus $PRX heeft onlangs een mooie upswing laten zien. Deze beweging is sterker dan we hadden "gehoopt", maar komt prima uit. We zitten al op een stijging en eventuele zwakte wordt gezien als een mooie kans om bij te kopen. Immers, het belang in Tencent wordt op geen enkele wijze weerspiegeld in de beurswaarde van Prosus (zie ook eerdere berichten).

Hoewel Prosus (PRX) een deel van haar aandelen zal verkopen heeft de investeerder ook aangegeven het grootste deel van haar belang te behouden. Daardoor is de verkoop van Tencent op verkeerde gronden gebaseerd.

Prosus heeft aangegeven dat het haar belang in Tencent met 2 tot 3 procent zal verminderen, waardoor haar totale belang in het Chinese technologiebedrijf tegen het einde van dit jaar 24 tot 25% zal bedragen.

Terug naar Tencent

Investeerders in China beschouwen het aandeel Tencent als goedkoop, maar sentiment is blijkbaar de belangrijkste drijvende factor op dit moment. Zodra dit sentiment draait en beleggers doordrongen zijn dat Prosus slechts een beperkte hoeveelheid aandelen in Tencent van de hand doet kan de koers waarschijnlijk weer snel herstellen. Eén van de redenen dat het aandeel Tencent daalt is dat beleggers vrezen voor nog meer verkoop door Prosus van aandelen in Tencent.

Binnenkort komt Tencent met haar kwartaalverslaggeving. Dit zal het echte eerste meetmoment worden. Voor Prosus geldt dat het onlangs heeft laten weten een investeerder in Tencent te blijven. Waarschijnlijk zal dit tijdens de cijfers van Tencent bevestigd worden. Tencent is het belangrijkste belang dat Prosus heeft.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.