Navigation

Shell: Third Point positief - verbluffende korting intrinsieke waarde

In haar meest recente investment letter heeft Third Point, het fonds van de activistische belegger Dan Loeb, het nieuwe managementteam van Shell (SHELL) geprezen voor hun inzet om het rendement van beleggers te maximaliseren en kostenbesparingen door te voeren.

Third Point beschouwt Shell als een aantrekkelijke investering vanwege de verbluffende korting op de intrinsieke waarde van de aandelen, aldus de investment letter.

In 2021 nam het fonds  een belang van 750 miljoen dollar in Shell en riep toenmalig CEO Ben van Beurden op om de divisie LNG, hernieuwbare energiebronnen en marketing af te splitsen in een op zichzelf staande entiteit.

Volgens Third Point hebben de nieuwe CEO van Shell, Wael Sawan, en CFO Sinead Gorman blijk gegeven van voortdurende toewijding aan aandeelhouderswaarde, kapitaaldiscipline en verbeterde rendementen. Third Point juicht het ook toe dat het bedrijf zinloze doelen heeft geëlimineerd.

Volgens Third Point hebben Sawan en Gorman hun woorden met daden ondersteund door projecten met lage rendementen te annuleren en de betalingen aan aandeelhouders te verhogen.

Shell heeft onlangs aangekondigd dat het in de komende drie maanden voor 3 miljard dollar aan eigen aandelen zal inkopen en het dividend met 15 procent zal verhogen. Sawan geeft echter aan dat gezien de huidige aandelenkoers de inkoop van eigen aandelen prioriteit verdient.

https://assets.thirdpointlimited.com/f/166217/x/ff11cecab9/tpil-q2-2023-investor-letter.pdf

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.