Navigation

OCI: slechte cijfers - betere outlook - visie

OCI leed in het tweede kwartaal van 2023 een aanzienlijk verlies en zag een aanzienlijke daling van de omzet met 52% tot ongeveer 1,4 miljard dollar. De aangepaste EBITDA daalde met 75% tot 326 miljoen dollar.

CEO Ahmed El-Hoshny verwacht echter een marktherstel en groei-initiatieven voor waterstof. Het bedrijf merkte op dat de bodem in de stikstofprijzen gepasseerd is en dat er een herstel plaatsvindt in het lopende kwartaal.

Visie op OCI na cijfers: sinds deze week een trading buy

Ondanks de slechte cijfers is de outlook beter dan verwacht en het voorgestelde dividend is stevig. Het is waarschijnlijk dat beleggers  dips zullen kopen vanwege de verbeterde vooruitzichten.

Wij hebben een trading buy ingenomen in OCI deze week in afwachting van meer nieuws over opsplitsing. Dat nieuws ontbreekt echter nog. We blijven de trading buy aanhouden en denken dat beleggers op dips dus kopen vanwege de verbeterde vooruitzichten.

Ook is de kans aanwezig dat meststoffen uit Rusland (wil extra exportheffingen gaan opleggen) een moeizaam verhaal blijven en ook daar kan OCI van profiteren. Hoe de koers vandaag gaat openen is moeilijk in te schatten. Ook vanwege het algemene sentiment. De trading buy is echter intact en bij dips kan er misschien gekocht worden.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.