Navigation

Ferrari: verhoogt outlook - Exor

Ferrari $RACE heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet en winst behaald. De omzet steeg met 14 procent naar bijna 1,5 miljard euro in vergelijking met het vorige jaar, terwijl de nettowinst met 33 procent steeg naar 334 miljoen euro.

Ferrari heeft in totaal 3.392 auto's verkocht, wat 63 auto's minder is dan in het tweede kwartaal van 2022.

Ferrari liet weten  zeer tevreden te zijn over de resultaten. Vooral de marges zijn sterk ontwikkeld en het orderboek is sterk.

Ferrari heeft de netto-omzetverwachting voor FY23 verhoogd van ongeveer €5,7 miljard naar ongeveer €5,8 miljard. Het heeft ook de verwachting voor aangepaste winst per aandeel voor FY23 verhoogd van €6,00 - €6,20 naar €6,25 - €6,40.

Cijfers goed voor Exor

Exor $EXO, dat een groot belang heeft in Ferrari, kan bogen op een sterke bedrijfsportfolio. Ferrari en het belang in Stellantis zijn waardevoller dan het gehele Exor. Eerder werden ook al positieve cijfers gemeld voor Iveco, waar Exor eveneens belangen in heeft. Niet zo lang geleden zijn we long gegaan op Exor en die positie blijft intact.

Ferrai cijfers op een rijtje

Ferrari  heeft een groei van 14% op jaarbasis in de omzet gerapporteerd voor het tweede kwartaal van FY23, wat neerkomt op $1,61 miljard (€1,47 miljard) en daarmee de verwachtingen van analisten ($1,58 miljard) overtrof.

De aangepaste EBITDA steeg met 31,9% op jaarbasis naar €589 miljoen en de marge nam met 540 basispunten toe naar 40%. De nettowinst voor het kwartaal nam toe met 33% tot €334 miljoen.

De aangepaste winst per aandeel van €1,83 steeg met 34% ten opzichte van €1,36 vorig jaar. De aangepaste winst per aandeel van $1,995 overtrof de consensus van $1,77.

De operationele kasstroom bedroeg in totaal €311 miljoen, met een vrije kasstroom van €113 miljoen.

De omzet van auto's en reserveonderdelen steeg met 15% op jaarbasis, terwijl de omzet van motoren met 33% daalde.

Benedetto Vigna, CEO van Ferrari, zei: "De leveringen weerspiegelden een gevarieerd productaanbod, terwijl we nog steeds een zeer sterke orderportefeuille beheren in alle regio's."

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.