Navigation

ING: cijfers - netto rente-inkomen kunnen vertragen

ING $ING overtreft de verwachtingen met de nettowinst voor het tweede kwartaal mede dankzij een toename van de rente-inkomsten die de omzet stimuleerde. Wel maakte het bedrijf in een toelichting duidelijk het verwacht dat de netto rente-inkomen kunnen vertragen. Dat is een tegenvaller.

Het dividend ligt hoger dan verwacht. Als we naar de cijfers kijken zien we zowel plussen als minnen. Zodoende blijven we voor nu neutraal.

Een eventuele afname in rentebaten is negatief. Als het sentiment op de beurzen echter verbetert zou een tijdelijke stijging van het aandeel echter mogelijk kunnen zijn. Maar we moeten erkennen dat het aandeel onder een dubbele top ligt. We wachten af en zoeken ondertussen naar een mogelijk instapmoment, maar nu doen we niks.

Enige cijfers van ING

De bank keerde een interim dividend uit van 0,35 euro per aandeel in vergelijking met 0,17 euro een jaar eerder tegen een verwachte uitkering van 0,31 euro volgens de consensus.

Op dit moment voert ING een aandeleninkoopprogramma uit van 1,5 miljard euro. Dit programma eindigt op 18 oktober.

ING meldde een nettowinst van 2,155 miljard euro voor de drie maanden tot 30 juni, vergeleken met 1,18 miljard euro een jaar eerder en overtrof de verwachtingen van 1,64 miljard euro.

De totale inkomsten voor het kwartaal kwamen 23% hoger uit op 5,76 miljard euro, wat hoger was dan de consensus van 5,50 miljard euro. Dit omvatte 4,06 miljard euro aan netto rente-inkomsten [het verschil tussen wat banken verdienen aan leningen en wat ze aan klanten betalen voor deposito's] in vergelijking met een consensus van 4,13 miljard euro. De rentemarge bedroeg 1,56% voor het kwartaal.

De common equity Tier 1 ratio van ING [een belangrijke maatstaf voor de sterkte van de balans] was aan het einde van de periode 14,9%, vergeleken met 14,8% een kwartaal eerder en overtrof de consensus van 14,6%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.