Navigation

Amsterdam: lijstje gegadigden voor winstwaarschuwing - herhaling

Amsterdam: lijstje gegadigden voor winstwaarschuwing - herhaling

[Dit bericht is op donderdag in de feed geplaatst en wordt nu onbewerkt herhaald.]

Op 26 juni hebben we een lijstje gebracht met bedrijven (niet beperkt tot) die mogelijk een winstwaarschuwing kunnen geven. Bij deze een herhaling. Ook hebben we daarna van elk bedrijf nog een apart artikel gemaakt. Deze artikelen zijn te vinden door te zoeken op de tickercode of de naam van het bedrijf. Bijvoorbeeld op FAST of AMG

Het artikel

Na de enorme winstverschuiving van Alfen is het tijd voor een lijstje van bedrijven die ook met een tempering van de verwachtingen kunnen komen op de Amsterdamse beurs.

Wel vinden we dat de winstwaarschuwing van Alfen meer is dan een gewone winstwaarschuwing. Al langer hebben we twijfels over hoe de boekhouding wordt gevoerd en denken dat er meer aan de hand is.

Er zijn ook bedrijven die wel een goede boekhouding voeren en zich aan de regels houden. Maar ook deze bedrijven kunnen natuurlijk nog met tegenvallende cijfers komen.

We zetten een aantal bedrijven op een rijtje en gaan er mogelijk de komende tijd verder hier op in. De meesten van dit lijstje hebben we trouwens al eerder over geschreven dat ze waarschijnlijk hun verwachtingen nog een keer gaan verlagen. De lijst is nooit compleet en we kunnen er ook volledig naast zitten.

De lijst van gegadigden voor een winstwaarschuwing

  • Besi: Terwijl iedereen erg bullish is op Besi, denken wij dat het succes van hybrid bonding langer gaat duren dan verwacht, wat een tegenvaller kan worden. Tevens hebben we het idee dat vooral Zuid-Koreaanse bedrijven met soortgelijke technieken bezig zijn, waardoor de concurrentie zal toenemen.
    • Wat ze doen: Besi ontwikkelt en produceert apparatuur voor de halfgeleiderindustrie.
  • Heineken: Hoewel het bedrijf op kostenniveau beter draait, zijn de vooruitzichten volgens ons niet al te sterk, waardoor het mogelijk met een neerwaartse winstverschuiving kan komen. Het zal nu eerst profiteren van alle sportevenementen, maar als die zijn gestopt komt de klad erin.
    • Wat ze doen: Heineken is één van 's werelds grootste bierbrouwers met een breed assortiment aan bieren en ciders.
  • IMCD: Dit bedrijf doet veel kleine overnames, maar de integratie van deze overnames kan langer duren dan verwacht, wat de resultaten kan temperen. We denken ook dat de wereldwijde economie een tegenvaller kan zijn.
    • Wat ze doen: IMCD is een wereldwijde distributeur van speciale chemicaliën en voedingsingrediënten.
  • AMG: We verwachten een nieuwe winstwaarschuwing van AMG, onder andere door de vertraging van de groene transitie, wat een negatief effect kan hebben.
    • Wat ze doen: AMG produceert kritieke materialen voor batterijen en andere groene technologieën.
  • Aalberts: Hoewel we dit een heel goed bedrijf vinden, kan de winst mogelijk iets getemperd worden door verstoringen in de toeleveringsketen.
    • Wat ze doen: Aalberts levert technologieën ondermeer op het gebied van vloeistofbeheersing en klimaatbeheersing. De onderneming bestaat uit vier businesses: installation technology, material technology, climate technology en industrial technology.
  • Basic Fit: Dit bedrijf kan de winst mogelijk temperen nu groei via overnames een schuldenberg heeft veroorzaakt, hoewel dit ook uitgesteld kan worden tot 2025.
    • Wat ze doen: Basic Fit exploiteert fitnesscentra in verschillende Europese landen.
  • Adyen: We verwachten niet zozeer een echte winstwaarschuwing, maar wel dat het voorzichtiger wordt over de toekomstige marges, wat zichtbaar kan worden in het aandeel. Er is een toenemende concurrentie en er is en kans van hogere uitgaven aan technologie.
    • Wat ze doen: Adyen biedt een platform voor wereldwijde betalingsverwerking aan bedrijven en heeft veel grote klanten.
  • Randstad: We gaan ervan uit dat de winst nog een keer getemperd gaat worden, omdat het huidige verdienmodel van Randstad gewoon niet meer werkt.
    • Wat ze doen: Randstad is één van de grootste uitzend- en HR-dienstverleners ter wereld.
  • NX Filtration: Dit bedrijf meldt wel orders, maar zet er nooit bij hoe groot die orders zijn en wat de financiële impact is, wat wij als negatief zien. Het is een black box.
    • Wat ze doen: NX Filtration ontwikkelt en verkoopt innovatieve waterfiltratiesystemen.
  • Fastned: Hoewel het bedrijf in een sterk groeiende markt zit, heeft het momenteel last van de vertraging van de elektrische voertuigensector en het slechte subsidiebeleid. Het gebrek aan nieuwe orders kan een signaal zijn dat de resultaatontwikkeling tijdelijk tegenvalt.
    • Wat ze doen: Fastned bouwt en exploiteert snellaadstations voor elektrische voertuigen.
  • Sif Holding: Dit bedrijf heeft het sowieso al wat moeilijker en we rekenen op een verdere vertraging in het resultaat, mede door minder subsidies voor windmolenenergie.
    • Wat ze doen: Sif Holding produceert stalen funderingen voor offshore windmolens.
  • PostNL: Dit bedrijf werkt met dunne marges en heeft hogere personeelskosten, wat een negatief effect kan hebben op de winst. We denken dat het bedrijf de zaken niet op orde heeft.
    • Wat ze doen: PostNL verzorgt post- en pakketbezorging in Nederland en internationaal.
  • Ebusco: Dit bedrijf heeft onlangs zijn outlook ingetrokken, wat niet onverwacht is gezien het gebrek aan nieuwe orders en andere problemen, die negatief zijn.
  • Wat ze doen: Ebusco ontwikkelt, produceert en verkoopt elektrische bussen en laadsystemen.
  • Flow Traders: Dit bedrijf heeft geprofiteerd van hoge activiteit in crypto en de Bitcoin ETF's in het eerste kwartaal, maar dit is inmiddels afgenomen, wat kan leiden tot lager dan verwachte resultaten.
  • Wat ze doen: Flow Traders is een liquiditeitsverschaffer en handelshuis dat zich richt op de handel in verschillende financiële producten, waaronder cryptovaluta en ETF's.

We kunnen mogelijk een aantal bedrijven vergeten en we kunnen er naast zitten bij sommige bedrijven. Maar dit is zo'n beetje een eerste lijst waar we aan denken.

Aandelen Amsterdam: een lijstje van gegadigden voor een winstwaarschuwing
Na de enorme winstverschuiving van Alfen is het tijd voor een lijstje van bedrijven die ook met een tempering van de verwachtingen kunnen komen op de Amsterdamse beurs. Wel vinden we dat de winstwaarschuwing van Alfen meer is dan een gewone winstwaarschuwing. Al langer hebben we twijfels over hoe de

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.