Navigation

ABN AMRO: cijfers tonen veerkracht - positief

ABN AMRO $ABN rapporteerde een winststijging in Q2 2023 die hoger was dan verwacht. De nettowinst steeg naar 870 miljoen euro, boven de voorspelde 570 miljoen euro.

Netto rentebaten stegen naar 1,62 miljard euro, zoals verwacht. Operationele kosten daalden tot 1,14 miljard euro, mede door lagere wettelijke heffingen. De CET1 ratio staat op 14,9%. Het interim-dividendvoorstel is 0,62 euro per aandeel. ABN AMRO verwacht een stabiele CET1 ratio en mikt op 5,2 miljard euro aan kosten voor 2023.

[De eerste reactie na de cijfers is dat we positief blijven over het aandeel. Na de dip door de Italiaanse windfall tax op dinsdag, zou ABN AMRO mogelijk een kanshebber kunnen zijn om ook op korte termijn te stijgen.]

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.