Navigation

Ahold: cijfers een mixed bag - niks mee doen

De cijfers van Ahold $AD zijn een "mixed bag", waarbij de vrije kasstroom verbeterd is wat goed is. Maar voor de rest zijn de cijfers niet echt overtuigend. Ook behouden we het idee dat de VS kan verzwakken in een later stadium. We zien geen reden om iet met het aandeel te doen.

De cijfers van Ahold

De netto-omzet van Ahold ($AD) in het tweede kwartaal bedroeg €22,1 miljard, wat een toename van 4,3% vertegenwoordigt bij constante wisselkoersen en een stijging van 2,9% bij de daadwerkelijke wisselkoersen.

De vergelijkbare verkopen, exclusief gas, groeiden in het tweede kwartaal met 3,6% in de VS en 6,3% in Europa. Daarnaast registreerde de online verkoop aan consumenten een stijging van 9,3% in het tweede kwartaal bij constante wisselkoersen.

De onderliggende operationele marge voor het tweede kwartaal was 4,1%, overeenkomend met het voorgaande jaar. Kleine dalingen in de VS en Europa werden gecompenseerd door verzekeringsvoordelen op het Global Support Office.

Het operationele inkomen volgens IFRS in het tweede kwartaal bedroeg €724 miljoen en de verwaterde verdiende winst per aandeel volgens IFRS in hetzelfde kwartaal was €0,48.

De verwaterde onderliggende winst per aandeel in het tweede kwartaal steeg met 4,7% ten opzichte van het voorgaande jaar tot €0,62.

Het tussentijdse dividend voor 2023 bedraagt €0,49 (vergeleken met €0,46 in 2022), in lijn met het interim dividendbeleid van Ahold.

De outlook van Ahold

Het bedrijf verwacht nu een vrije kasstroom in het bereik van €2,0 miljard tot €2,2 miljard waarbij eerder werd gerekend op ongeveer €2 miljard.

Het bedrijf bevestigt de rest van de verwachtingen voor het volledige jaar 2023, inclusief een onderliggende operationele marge van ongeveer 4%, een onderliggende winst per aandeel vergelijkbaar met 2022 en nettokapitaaluitgaven van ongeveer €2,5 miljard.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.