Navigation

Corbion: cijfers zwak - prijsactie aandeel neerwaarts

Ondanks de hogere omzet blijven de cijfers van Corbion $CRBN zijn de zwakke kant. Het aandeel bevindt zich in een neerwaartse trend en het is onduidelijk waar de bodem voor het aandeel ligt. De prijsactie blijft neerwaarts en we  moeten rekening houden met veel onzekerheid bij het bedrijf.

Enige cijfers van Corbion

Corbion rapporteerde een toename in omzet voor de eerste helft van 2023, maar heeft tegelijkertijd de vooruitzichten voor het jaar naar beneden bijgesteld. De kernomzet bereikte in de eerste helft van het jaar 642 miljoen euro, wat een autonome groei van 7,9% betekent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het eerste kwartaal liet een kernomzet van 312,5 miljoen euro zien, met een autonome groei van 9,9%. Voor de tweede helft van 2023 steeg de aangepaste kern-EBITDA naar 82,2 miljoen euro, in vergelijking met 75,6 miljoen euro het voorgaande jaar, met een aangepaste EBITDA-marge van 12,8% voor de kernactiviteiten. Terwijl de rest van het jaar met voorzichtigheid wordt bekeken, is de prognose voor autonome groei naar ongeveer 5% verlaagd, terwijl de geschatte stijging van de aangepaste EBITDA tussen de 15% en 20% ligt. In deze context is er geen plannen voor de opening van een nieuwe PLA-bioplasticsfabriek.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.