Navigation

SBM: op dip naar trading buy - orderportfolio - dividend

SBM $SBMO heeft volgens de markt teleurstellende halfjaarcijfers gepresenteerd. Wij denken daar totaal anders over. Zodoende gaan we van een neutrale houding naar een trading buy met het aandeel. Dit is voor het eerst in vele jaren dat we weer wat gaan doen met het aandeel.

De prijsactie van het aandeel is wel slecht. Dat kan ertoe leiden dat we te vroeg zijn, maar dit risico nemen we. Dit is ook vanwege een dividendrendement van 7,2% (wat nooit zeker is in de toekomst, maar waarschijnlijk relatief hoog zal blijven) en een koerswinstverhouding van ongeveer 5 tot 8 over 2024.

Een andere belangrijke reden is dat het orderboek goed gevuld is. Het orderboek kwam uit op 32,2 miljard dollar. Dat is een nieuw record.

De EBITDA bleef inderdaad achter. Desondanks heeft SBM de outlook voor 2023 herhaald. Het bedrijf verwacht een omzet van meer dan 2,9 miljard dollar volgens de directionele methode, waarvan ongeveer 1,9 miljard dollar afkomstig is van Lease & Operate. Turnkey zal meer dan 1 miljard dollar bijdragen. SBM blijft ook rekenen op een EBITDA van ruim 1 miljard dollar.

En met de kans dat fossielen weer meer populair  worden, nu de omslag naar groen meer tijd kost, is SBM volgens ons ineens goedkoop. Ook aan de overgang naar groen gaat het bedrijf verdienen.

De nettoschuld bedroeg eind juni 7,2 miljard dollar. Dat was 6,1 miljard dollar aan het einde van 2022. In maart was de schuld al opgelopen naar 6,4 miljard dollar.

Dit zien we als een negatieve factor, maar geen reden om geen koersstijging te zien. We gaan dus sinds jaren weer eens wat doen met SBM in de vorm van een trading buy.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.