Navigation

Fastned & Alfen: hoger - verkoop op rallies

De aandelen Fastned $FAST en Alfen $ALFEN winnen meer dan 3%. Wij doen niets met deze fondsen en zijn in de basis negatief en zouden zelfs op een stijging verkopen.

Mogelijk is er een vertraagde reactie op het bericht dat de EU veel meer laadpalen wil en dit via een wet gaat regelen. Toen dit bericht uitkwam hebben we geschreven dat hierdoor misschien de aandelen Fastned en Alfen zouden kunnen stijgen door enige fantasie, maar ook dat trekken we eigenlijk in twijfel.

Beide ondernemingen zijn te klein, niet kapitaalkrachtig genoeg en de kans is groot dat energiebedrijven met (pomp) stations langs de weg dit zelf gaan doen. Denk bijvoorbeeld aan Shell $SHELL [dat positief wordt beoordeeld].

De kans is aanwezig dat Fastned en Alfen grotendeels overbodig zijn voor de bouw van dit enorme netwerk.

Ten slotte, de neergelegde verwachtingen over de toekomstige groei die door deze bedrijven gecommuniceerd is, is naar onze mening niet haalbaar. Hierdoor kan dit getemperd worden, wat negatief kan zijn voor de aandeelkoers van Fastned en die van Alfen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.