Navigation

Philips: Exor neemt belang van 15% - visie

Exor $EXO heeft aangekondigd een belang van 15 procent te hebben verworven in Philips $PHIA en heeft de intentie om dit belang op lange termijn aan te houden.

De stap van Exor

Deze stap geeft aan dat Exor van mening is dat Philips ondergewaardeerd is. Exor, dat ook eigenaar is van Ferrari en belangen heeft in Stellantis en Iveco, waagt zich nu aan Philips.


Dit toont aan dat Exor een consistente strategie hanteert om aanzienlijke belangen in bedrijven te verwerven. De gecombineerde waarde van zijn belangen in Ferrari en Stellantis overtreft die van Exor zelf.


Na deze overname krijgt Exor het recht om een commissaris voor te dragen voor de Raad van Commissarissen van Philips. Dit kan erop wijzen dat er reorganisaties doorgevoerd gaan worden bij Philips onder druk van Exor.


Ondanks dat het bedrijf zoals eerder vermeld "minder vriendelijk" is voor externe aandeelhouders zouden wij Exor op dips bijkopen.


Wat betreft het aandeel Philips

Wat betreft Philips $PHIA, we twijfelden de laatste tijd nogal over de koers vanwege de vele groter dan voorziene claims die kunnen voortkomen uit de lopende apneu-affaire.


Nu Exor een belang heeft genomen en daardoor de vrij verhandelbare voorraad in Philips aandelen afneemt zou dit een buffer in het aandeel kunnen leggen. Het schrikt echter ook andere grote instituten af om iets met Philips te doen.

Wij gaan niet bijkopen (naast de long die we al hebben) en we hebben zelfs een stop in de winst liggen als bescherming.

Ten eerste is de investering van Exor voor de lange termijn. Ten tweede zitten we nu al in Philips via Exor na het nemen van het belang van 15%.


Exor heeft momenteel geen plannen om op korte termijn zijn belang verder uit te breiden, maar  de overeenkomst met Philips staan toe dat het belang op lange termijn kan toenemen tot maximaal 20 procent.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.