Navigation

ASMI: nog altijd sterk - visie - trend

ASMI: nog altijd sterk - visie - trend

ASMI $ASMI ligt er nog altijd sterk voor. De prijsactie is nog steeds opwaarts, maar wij zijn voorzichtiger geworden na de recente rally. Wij kopen niet bij en reduceren momenteel de positie om een gedeelte van de winst veilig te stellen. Later kan dan opnieuw groter worden ingestapt mocht dit opportuun zijn.

Hoewel de trend op lange termijn positief is zijn we aan het reduceren en verkopen bij oplevingen, gezien het vooruitlopen op toekomstige winstgroei.

De vooruitzichten voor de nieuwe guidance (winstvooruitzicht geschetst door het bedrijf) wordt als neutraal ingeschat, maar bij ASMI zien wij een toch matig tot hoog risiconiveau dat gepaard gaat met dit aandeel op dit moment en de guidance.

Desondanks wordt het aandeel wel positief beoordeeld, qua onderliggende trend, nadat we vanaf veel lagere niveaus bullish werden.

Een opvallend kenmerk van ASMI is de trend op lange termijn die een positieve opwaartse beweging suggereert. Deze trend kan echter worden getemperd door de aanwezigheid van een potentieel voor winstnemingen op de korte termijn.

Al met al geldt dat ondanks de positieve beoordeling wij op dit moment niet bijkopen. Het is te overwegen de bestaande positie te reduceren en te verkopen tijdens oplevingen. Dips blijven echter mogelijke koopkansen. Aangezien er sinds december vorig jaar geen serieuze dip is geweest neemt deze kan misschien wel toe.

Een kans op winstnemingen, zoals eerder aangegeven, geldt ook voor andere chipaandelen waarbij sommige al een aardige correctie hebben vertoond.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.