Navigation

TKH: zwakke cijfers - voorzichtige outlook - visie

In de eerste helft van het jaar zag TKH Group $TKH een stijging van de omzet, zij het minder dan verwacht, met een voorzichtige vooruitzicht voor 2023. Desondanks was er een recordorderboek van €1 miljard, vooral dankzij Smart Manufacturing. De autonome groei in de tweede helft van het jaar zal vooral worden aangestuurd door Smart Manufacturing.

We hebben een positieve kijk op TKH vanaf de €44,7 en handhaven onze positie vanwege groeisegmenten. De cijfers en omstandigheden zijn echter zwak, wat ons geen reden geeft om uit te breiden en rekening te houden met een beperkt handelsbereik op korte termijn.

De omzet groeide met 5,3% jaar-op-jaar tot €948 miljoen. EBITA bedroeg €120 miljoen met een marge van 12,6%. Bijdragen aan de EBITA-groei kwamen van Smart Vision en Smart Connectivity, terwijl Smart Manufacturing daalde als gevolg van componententekorten. De nettowinst steeg met 41% jaar-op-jaar tot ruim €98 miljoen. Voor 2023 verwacht TKH een EBITA van €237-247 miljoen, na €235 miljoen in 2022. De nettowinst voor amortisatie en eenmalige posten zal tussen €131-139 miljoen liggen.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.