Navigation

Avantium: ontvangt 760.000 euro subsidie

Avantium $AVTX heeft een subsidie van 760.000 euro ontvangen van het EU Horizon Europe-programma voor haar deelname aan het onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma Rebiolution.

Nog niks doen met het aandeel

Deze subsidie is mooi meegenomen, maar verandert niets aan de zwakte die al langer zichtbaar is in het aandeel. Op basis van prijsactie zit het aandeel in een dalende trend met een sterke steun in een zone rond de 3 euro. Wij doen niks met het aandeel. Dat gezegd hebbende volgen we het wel met interesse, omdat het in een groeiende sector zit.

Het programma Rebiolution is een belangrijke stap in de ontwikkeling van biobased en biologisch afbreekbare polyesters. De polyestermengsels die worden ontwikkeld in het programma kunnen worden gebruikt om duurzame en milieuvriendelijke verpakkingen en mulchfolies te maken. Dit kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de milieuimpact van de plasticse industrie.

Het programma Rebiolution is gericht op het ontwerpen en synthetiseren van biobased en biologisch afbreekbare polyestermengsels op basis van furaandicarbonzuur (FDCA) en andere biobased monomeren. Deze polyestermengsels kunnen worden gebruikt als plastic coating voor voedselverpakkingen en voor mulchfolies voor landbouwtoepassingen.

FDCA is een dicarbonzuur dat kan worden gewonnen uit biomassa, zoals suikerriet en mais. Het is een duurzame grondstof die kan worden gebruikt om biobased polyesters te maken. Biobased polyesters zijn biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze door bacteriën en schimmels kunnen worden afgebroken. Dit maakt ze een duurzaam alternatief voor traditionele, fossiele-grondstoffen gebaseerde polyesters.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.