Navigation

ArcelorMittal: overweegt overname U.S. Steel - visie

ArcelorMittal $MT, de grootste staalmaker ter wereld, overweegt een mogelijke overname van U.S. Steel. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met de zaak. Een overname door ArcelorMittal zou de grootste overname in de staalindustrie in jaren zijn.

U.S. Steel is één van de grootste staalmakers in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van ongeveer 10 miljard dollar.

Visie op eventuele overname

ArcelorMittal is op zoek naar groeimogelijkheden in de Verenigde Staten. De Amerikaanse staalmarkt is de grootste ter wereld en er is een groeiende vraag naar staal producten. U.S. Steel heeft een sterke positie in de Amerikaanse staalmarkt en het zou ArcelorMittal helpen om deze markt verder te veroveren.

Een overname van U.S. Steel zou echter ook een aantal uitdagingen met zich meebrengen. ArcelorMittal zou een relatief dure financiering moeten vinden, of het zou moeten kiezen voor een aandelenemissie wat zou leiden tot verwatering.

Hierdoor zou de koers van het aandeel zelfs eerst kunnen dalen. Bovendien kan het bod aan de hoge kant zijn, nadat U.S. Steel eerdere biedingen van Cleveland-Cliffs en het private bedrijf Esmark heeft afgewezen.

Uiteindelijk is het de vraag of ArcelorMittal de uitdagingen van een overname van U.S. Steel in goede banen kan leiden. De mogelijke voordelen zijn groot, maar de risico's zijn ook aanzienlijk.

Conclusie

Een overname van U.S. Steel zou ArcelorMittal grote voordelen kunnen bieden voor de lange termijn. Er is echter ook een kans dat de overname een aandelenuitgifte met zich meebrengt. Tevens zijn er uitdagingen zijn op het gebied van integratie om de vele miljoenen aan synergetische effecten te realiseren.

Hierdoor kan de koers van het aandeel eerst dalen. Op de lange termijn is een eventuele overname echter een goede zet. Maar gezien het huidige koers-gedreven patroon van het aandeel en de onduidelijkheid op de korte termijn zien wij geen reden om het aandeel te kopen. We blijven aan de zijlijn staan.

ArcelorMittal weighs possible bid for US Steel
ArcelorMittal SA , the world’s second-largest steelmaker, is considering a potential offer for U.S. Steel Corp , three people familiar with the matter said on Wednesday.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.