Navigation

Adyen: zwaar onderuit op de cijfers - afscheid nemen

Adyen: zwaar onderuit op de cijfers - afscheid nemen

De resultaten van Adyen $ADYEN zijn slechter dan verwacht. Waarschijnlijk zullen taxaties en groeiprognoses door de markt naar beneden worden bijgesteld. We zitten met een gereduceerde positie op een stijging. Zoals eerder aangegeven zouden we niet bijkopen. En ondanks de dip vandaag van ruim 20% hebben we zelfs besloten om naar neutraal te gaan. We stoppen het bloeden en nemen afscheid van Adyen.

Maar we willen wel afsluiten met de volgende gedachte. Namelijk dat Adyen een bedrijf is dat een vreemde eend is op de beurs. Ze zijn nog nooit bezig geweest met het pleasen van aandeelhouders. Ze kijken vooral naar de lange termijn. Maar dat werkt dus niet op de korte termijn. De grote aandeelhouders zullen waarschijnlijk gaan morren en we sluiten het niet uit dat het bedrijf van de beurs wordt gehaald of wordt overgenomen. Vanwege deze gedachte is het mogelijk dat we wel weer terugkeren als de rust enigszins is teruggekeerd. maar voor nu nemen we verlies.

De koers slaagt er niet in om uit te breken naar boven. Het bedrijf zit in een groeisector, zij het met hoge concurrentie, en die groei is momenteel stilgevallen. De groei van de verwerkte transacties blijft tegenvallen. Met deze informatie zouden wij onze positie dus reduceren tot nul.

In de eerste jaarhelft groeide de omzet met 21% op jaarbasis naar 739 miljoen euro. De EBITDA bedroeg 320 miljoen euro. Beide cijfers zijn zwakker dan verwacht.

Adyen verwerkte 426 miljard euro aan transacties, een toename van 23% op jaarbasis, wat 10 miljoen onder de verwachting van analisten lag.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.