Navigation

Aegon cijfers: een mixed bag - kans dip - geen visie wijziging

De cijfers van Aegon zijn een "mixed bag", maar onderliggend sterk vanwege de transitie naar de focus op de VS. De cijfers veranderen onze verwachtingen voor het aandeel niet. We houden er rekening mee dat het bedrijf op zich matig blijft presteren, maar dat de focus op de VS in de toekomst deze matige prestatie kan omzetten naar betere resultaten.

Op een stijging blijven - vooralsnog geen reden tot grote positie

Vooral de inkoop van aandelen en het dividendrendement van 4,6% zijn de redenen waarom we blijven investeren in Aegon. Echter, we zien geen reden om bij te kopen. De positie mag volgens ons niet te groot zijn bij de huidige gegevens.

De operationele winst bedroeg 818 miljoen euro over het eerste halfjaar. Dit is een stijging van 3% vergeleken met de 796 miljoen euro van vorig jaar, dankzij groei in de Amerikaanse, Britse en internationale afdelingen. Transamerica heeft goed gepresteerd. De omzet van New Life steeg met 17 procent ten opzichte van vorig jaar, mede dankzij een sterke groei in het aantal agenten van de World Financial Group (WFG), aldus Friese. De omzet uit middelgrote pensioenregelingen steeg zelfs met bijna 70 procent.

Het bedrijf rapporteerde een Solvabiliteitsratio II voor de Groep van 202% eind juni, wat iets lager is dan de verwachtingen van 208% in een consensus die door het bedrijf is samengesteld. Tijdens een beleggersdag eind juni heeft Aegon nieuwe doelstellingen bekendgemaakt. In 2025 verwacht Aegon ongeveer 1,2 miljard aan operationeel kapitaal te genereren, met een vrije kasstroom van ongeveer 800 miljoen euro. De vrije kasstroom wordt naar verwachting 600 miljoen euro in 2023.

Aegon zet ook stappen om zijn Britse en vermogensbeheeractiviteiten te versterken, zoals eind juni werd gemeld. Bovendien streeft de verzekeraar ernaar om in de Verenigde Staten marktleider te worden op het gebied van levens- en pensioenverzekeringen in de onderbediende markt voor middeninkomens.

Het verwachte dividend per aandeel zal in 2025 naar verwachting 0,40 euro bedragen, zo verklaarde Aegon eind juni. Voor 2023 wordt een dividend van 0,30 euro uitgekeerd. In 2022 was dit nog 0,23 euro per aandeel.

Op donderdag kondigde Aegon een tussentijds dividend aan van 0,14 euro per aandeel, wat op jaarbasis een stijging van 0,03 euro betekent.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.