Navigation

Fastned hoger na cijfers: nog steeds een zwak bedrijf - sell on rallies

Fastned $FAST heeft voor het eerst een positief onderliggend resultaat geboekt in de eerste helft van 2023. Er is een positief resultaat op basis van EBITDA behaald. Zodoende lijken de resultaten beter dan verwacht en staat het aandeel hoger. Althans voor nu.

Hoewel we geen bewijs hebben, tot nu toe, krijgen we het idee dat er met wat posten is geschoven. Zodoende zijn de resultaten beter dan verwacht.

Sell on rallies

Misschien dat dit nog een kwartaal kan, maar als we kijken naar de onderliggende cijfers en de zeer beperkte schaalgrootte van het bedrijf vinden we de cijfers eigenlijk helemaal niet sterk.

Het bedrijf zegt voldoende cash te hebben om naar 400 stations te groeien. Dat is leuk, maar wat gebeurt daarna? Een schaalgrootte van 400 is veel te weinig om permanent winstgevend te worden.

Zodoende zal het bedrijf weer aankloppen bij investeerders, wat kan leiden tot een aanzienlijke verwatering als het aandelen gaat uitgeven (wat tot de opties behoort) met de belofte om bijvoorbeeld te groeien naar 800.

Maar zelfs 800 stations blijven te weinig om op de lange termijn te overleven. We doen niets met Fastned en blijven het zien als een aandeel dat op rallies verkocht kan worden.

De omzet is ruimschoots verdubbeld tot 26,1 miljoen euro met een EBITDA die is gestegen van -2,7 miljoen naar +2,8 miljoen euro. Het nettoverlies is gedaald tot 10,3 miljoen euro.

caties bijgekomen, wat het totale aantal op 272 brengt.

De kaspositie bedraagt 132,6 miljoen euro, wat voldoende financiering biedt voor de geplande uitbreiding naar 400 laadstations.

De groei in de markt voor batterij-elektrische voertuigen (BEV) en het aantal stations resulteerde in een omzetstijging van 108% en een groei van 86% in het aantal oplaadsessies.

In de eerste helft van 2023 zijn er 28 nieuwe loDe operationele kasstroom is verbeterd van -8,3 miljoen naar -2,5 miljoen euro in vergelijking met het voorgaande jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.