Navigation

AMG: samenwerkings-overeenkomst lithiumconcentraat - aandeel in downtrend

AMG Brasil $AMG en Grupo Lagoa hebben een exclusieve samenwerkingsovereenkomst ondertekend om gezamenlijk de productie van lithiumconcentraat te ontwikkelen.


De overeenkomst zal waarschijnlijk weinig effect hebben op de koers op dit moment. Als dit project iets oplevert, dan zal dat pas in de toekomst zijn.
Eigenlijk is het een bericht met zoveel mitsen en maren en toekomst-lucht-fietserij dat de koers er mogelijk zelfs er verder op gaat dalen.


Het aandeel ligt er momenteel als een "natte krant" bij, ondanks de veelbelovende sector waarin het bedrijf actief is. We zien geen reden, ook gezien de prijsactie, iets met AMG te doen en vinden dat het bedrijf er balans-technisch ook zwak voorstaat.


Grupo Lagoa zal zijn lithiummineralen concentreren tot commercieel spodumeenconcentraat met behulp van AMG's expertise.
Een proeffabriek met een verwerkingscapaciteit tot 80.000 ton pegmatiet per jaar is in ontwikkeling. Verdere geologische studies en goedkeuring van Portugese autoriteiten zijn nog vereist voordat de industriële fabriek wordt gebouwd.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.