Navigation

WSJ - toenemende vraag plant based plastics - Avantium

WSJ - toenemende vraag plant based plastics - Avantium

In The Wall Street staat een artikel over de toenemende vraag en populariteit naar plantaardige kunststoffen (plant based plastics) bij bedrijven die duurzaamheidsdoelen nastreven. De productie van bioplastics groeit in recordtempo door de sterke vraag, vooral van mode- en voedselverpakkingsbedrijven.

Het Nederlandse Avantium - visie

Het Nederlandse Avantium $AVTX houdt zich hiermee bezig, wat aangeeft dat het bedrijf in een groeisector actief is. Toch vinden wij het momenteel niet geschikt om het aandeel te kopen.

Naast de zwakke prijsactie verdient het bedrijf momenteel vooral aan onderzoeksdiensten en subsidies. Dit suggereert dat het nog steeds weinig tot geen significante impact heeft in deze sector.

Avantium is mogelijk te klein en als het met impact wil groeien en dat kan alleen als er aanzienlijke investeringen en financieringen zullen zijn. Mogelijk in de vorm van aandelenuitgiftes die tot verwatering leiden.

Sowieso heeft het bedrijf een slechte financiële status. Het bedrijf heeft overeenkomsten gesloten met grote merken met plannen om begin 2024 te starten met grootschalige productie in Delfzijl voor deze klanten. Dat is mooi nieuws, maar naar ons inzien kan dit alleen lukken als er dus extra financiering wordt aangetrokken.

Enkele dagen geleden kwam Avantium met de cijfers. Avantium heeft de omzet verhoogd in de eerste helft van het jaar met bijna 50%, voornamelijk dankzij subsidies. De omzet steeg met 46% tot bijna €7,3 miljoen, maar er was ook een groter verlies van €20,4 miljoen als gevolg van hogere financieringskosten, inflatie en uitbreidingsactiviteiten.

Plant-Based Plastics Gain Favor as Companies Pursue Sustainability Goals
Bioplastic production is growing at a record clip amid strong demand from fashion and food-packaging companies, in particular.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.