Navigation

wereldwijde staalproductie in juli gestegen - APAM - MT

De wereldwijde staal-productie is in juli na drie opeenvolgende maanden van daling weer gestegen. Dit werd vandaag bekendgemaakt door de World Steel Association (WSA). Deze toename hoeft niet direct te betekenen dat de staal-industrie volledig hersteld is.


Het kan ook te maken hebben met seizoensgebonden factoren en andere invloeden die een rol kunnen spelen. Zo viel het herstel in China op, dat juist met "rotting" heeft te dealen.

Aperam

Hoewel we vooral oplettend zijn bij Aperam $APAM, gerelateerd aan de staalsector, wachten we nog steeds af. Naast de mogelijkheid dat het bedrijf de verwachtingen opnieuw neerwaarts zou moeten bijstellen, blijft het huidige prijsgeoriënteerde patroon van het aandeel vrij negatief.


ArcelorMittal

Wat betreft ArcelorMittal $MT, nemen we momenteel ook geen actie. Ook dit koerspatroon is nog niet gunstig. Tevens wordt in het circuit van bronnen gesproken over een reële kans dat er een bod wordt uitgebracht op US Steel door ArcelorMittal.


Dit zou kunnen leiden tot het aantrekken van nieuw kapitaal of het uitgeven van nieuwe aandelen, wat kan leiden tot verwatering van het aandeelhouderschap en mogelijk koersdruk.


De cijfers van World Steel Association

In totaal produceerden de 63 landen vorige maand 158,5 miljoen ton staal, een stijging van 6,6 procent in vergelijking met juli 2022.


Vooral de stijging in China valt op, waar de productie in juli met 11,5 procent toenam tot 90,8 miljoen ton. China blijft wereldwijd de grootste staalproducent.
In de Verenigde Staten steeg de productie met 0,5 procent tot 6,9 miljoen ton en in Japan nam deze met 0,9 procent toe tot 7,4 miljoen ton. India produceerde 11,5 miljoen ton, een stijging van 14,3 procent. Rusland schat dat ze ongeveer 6,3 miljoen ton hebben geproduceerd, een toename van 5,8 procent. Turkije zag een stijging van 6,4 procent tot 2,9 miljoen ton.


Aan de andere kant zag Zuid-Korea een daling van 9,0 procent tot 5,7 miljoen ton. Duitsland rapporteerde een daling van 0,5 procent tot 3,0 miljoen ton. Brazilië daalde met 4,7 procent tot 2,7 miljoen ton, terwijl Iran een daling van 1,5 procent zag tot 2,0 miljoen ton.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.