Navigation

Kendrion: voorzichtig over de rest van het jaar: mogelijk koersdruk - visie

In het tweede kwartaal heeft Kendrion een hogere omzet behaald (€136,9 miljoen, +8% jaar-op-jaar) en heeft het zorgen geuit over de tweede helft van het jaar, waarbij beschermende maatregelen zijn genomen.

De Chief Executive Officer (CEO) noemde het halfjaar solide, maar wees op uitdagingen door inflatie en verminderde industriële activiteit in Duitsland en China.

De vooruitzichten zijn niet rooskleurig. Dit zou mogelijk een negatief effect op de koers kunnen hebben. Wij zijn long gegaan in februari rond de 16,4 euro. Deze positie houden we aan, omdat het aandeel in onze ogen ondergewaardeerd is geworden.

We bedoelen dat op de lange termijn er een veel beter resultaat uit de bus zal komen. Ook vinden we de communicatie van het bedrijf helder.

Al met al verwachten we dus een koersstijging op de langere termijn en een outperformance van de markt. Maar voor nu kan de koers mogelijk eerst dalen. Bij aanzienlijke daling zijn we misschien van plan bij te kopen.

Meer cijfers van Kendrion

De netto schuld is gestegen tot €161 miljoen. De nieuwe Chinese fabriek is operationeel, met als doel de Chinese omzet in 3-4 jaar te verhogen naar €100 miljoen.

De vooruitzichten zijn voorzichtig, waarbij winstgevendheid wordt beschermd door minder investeringen en werktijdverkorting in een Duitse fabriek.

De langetermijnvooruitzichten blijven positief, met de nadruk op elektrificatie en schone energie. Kendrion streeft naar 5% autonome groei tussen 2019 en 2025, een Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization (EBITDA) van ongeveer 15% in 2025 en een investeringsrendement van 25% over 2 jaar.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.