Navigation

Randstad: sjoemelt met belastingen België - De Tijd

Volgens een rapport van De Tijd zou Randstad $RAND mogelijk winsten vanuit België naar Zwitserland verschuiven om belastingverplichtingen te ontwijken.
De Belgische Bijzondere Belastingdienst heeft momenteel claims ter waarde van 72,7 miljoen euro gereedliggen vanwege vermeend fiscaal misbruik door Randstad.  
De Tijd zien we als een toonaangevend financiële krant van hoge kwaliteit en we gaan ervan uit dat de informatie in het artikel juist is.


Deze strategie, die Randstad toepast, is vermoedelijk niet uniek en andere bedrijven kunnen er eveneens gebruik van maken.  Zoals eerder vermeld zien wij momenteel geen reden om actie te ondernemen met betrekking tot Randstad.

Hun huidige bedrijfsmodel lijkt niet meer effectief te zijn, wat wordt weerspiegeld in de koers.  Een mogelijk probleem is dat tegenwoordig de nadruk minder op iemands kwalificaties ligt en meer op welke diploma's hij of zij heeft behaald.  Hoewel dit gedaan wordt om "risico's" te minimaliseren, resulteert dit vaak in verkeerde plaatsingen en mensen die niet in staat zijn hun taken succesvol uit te voeren.  


In ieder geval hebben we weinig vertrouwen in het aandeel, aangezien het al geruime tijd niet echt is gestegen na een gebroken bedrijfsmodel.
Nu het artikel in De Tijd onthuld dat er wordt gesjoemeld bij Randstad is dit een extra reden om weg te blijven uit het aandeel.
In het voorgaande jaar rapporteerde Randstad een omzet van ruim 1,6 miljard euro in België en Luxemburg en zet gemiddeld 44.000 uitzendkrachten per week aan het werk.

Een samenvatting van het artikel in De Tijd

Binnen de context lenen Belgische Randstad-bedrijven geld van de Zwitserse tak en gebruiken ze de inkomsten uit België om de rente te voldoen. Dankzij een overeenkomst met de Zwitserse belastingdienst betaalt Randstad slechts 1,87% belasting op de rentebetalingen aan Zwitserland, terwijl dit tarief zonder deze overeenkomst 21,50% zou zijn. De Belgische Randstad-bedrijven zijn vrijgesteld van belasting op deze bedragen, omdat ze officieel al in Zwitserland worden belast.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.