Navigation

Van Lanschot: sterk lager na de cijfers

De koers van Van Lanschot $VLK staat ongeveer 10% lager na de cijfers. Dit komt doordat de inkomsten tegenvielen, ondanks dat veel andere parameters voor het resultaat best aardig waren. Momenteel volgen wij het aandeel op afstand. Wel is de kans aanwezig dat als de koers nog verder zakt er mogelijk een trading kans komt.

Dit heeft te maken met de kapitaalteruggave. Er wordt een voorgesteld dividend van €2,00 per aandeel voorgesteld, wat wijst op een sterke kapitaalpositie.

Echter, we willen benadrukken dat naast eventuele handelskansen, we geen reden zien om iets anders te doen met het aandeel op dit moment. We beoordelen het voor de langere termijn als neutraal.

Van Lanschot heeft in de eerste helft van het jaar miljarden aan beheerd vermogen zien instromen en de nettowinst steeg met 8% tot 51,8 miljoen euro. De inkomsten daarentegen vielen lager uit dan verwacht, met een totaal van 316 miljoen euro.
Het bedrijf weer op de netto instroom van 3,2 miljard euro ondanks een volatiele achtergrond.


De operationele inkomsten bleven achter door een negatieve impact van 10 miljoen euro door financiële transacties. Het beheerde vermogen steeg naar 115,2 miljard euro. De CET1-kapitaalratio bereikte 21,6%.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.