Navigation

ABN AMRO: eis schadevergoeding 199 miljoen - Follow the Money - visie

Institutionele beleggers eisen een schadevergoeding van 199 miljoen euro van ABN AMRO $ABN wegens vermeende verwaarlozing van rapportage-verplichtingen in verband met witwasproblemen. Dit wordt gemeld door Follow the Money, een toonaangevend onderzoeksplatform in Nederland.


Aandeel staat hoger: visie

Hoewel dit misschien invloed kan hebben op de koers van ABN AMRO, denken we dat het effect zeer beperkt zal zijn of totaal niet.Ten eerste is het onduidelijk of deze claim juridisch stand zal houden. Ten tweede is het gebruikelijk voor banken om in conflictsituaties te verkeren. Vaak blijft de schade beperkt. Het is bij wijze ingebakken in het businessmodel


Gezien de verwachting dat ABN AMRO voldoende resultaten zal behalen om het dividend te behouden of te verhogen blijven wij het aandeel aanhouden. Het huidige dividendrendement van ABN AMRO is 1,25 euro per aandeel. Dat geeft een dividendrendement van 9,7%. Analisten voorspellen een dividend van 1,26 euro voor 2024 en 1,40 euro voor 2025.

Beleggers eisen 199 miljoen euro van ABN Amro via Britse claimclub
Een groep institutionele beleggers stelt via een Brits claimvehikel dat zij voor 199 miljoen euro schade hebben geleden doordat ABN Amro haar rapportageverplichtingen heeft verzaakt. De vermeende overtredingen van de bank zijn allemaal verbonden met witwaskwesties die eerder voorwerp van strafrechte…

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.