Navigation

Eurocommercial Properties: met cijfers - langs de zijlijn

Hoewel de cijfers van Eurocommercial Properties $ECMPA redelijk positief zijn en het dividend wellicht hoog blijft, blijft er aanzienlijke twijfel bestaan over wat te doen met dit aandeel, mogelijk omdat het te vroeg kan zijn. Bovendien is het koersverloop nogal onvoorspelbaar. Daarom kiezen we ervoor om af te wachten aan de zijlijn.

In de eerste helft van 2023 heeft Eurocommercial Properties positieve resultaten geboekt. De huurinkomsten stegen van 106,2 miljoen naar 113,3 miljoen euro. De vergelijkbare groei van 8,2% werd als solide beschouwd, dankzij gunstige huurindexering.

Er bleef een sterke vraag naar panden en consumenten gaven 9,2% meer uit in de winkelcentra vergeleken met H1 2022. Het directe resultaat steeg naar 64,5 miljoen euro (1,22 euro per aandeel), terwijl het indirecte resultaat een verlies van 31 miljoen euro was.

Het totale resultaat bedroeg 33,5 miljoen euro door herprijzing van bezittingen. De leegstand bleef op 1,5%, en een dividend van 1,60 euro per aandeel werd bevestigd.

Voor 2023 wordt een direct resultaat verwacht van 2,25 tot 2,35 euro per aandeel.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.