Navigation

Heineken: verkoopt activiteiten Rusland - non cash last van 300 miljoen euro - niks mee doen

Heineken $HEIA kondigt de verkoop van zijn activiteiten in Rusland aan Arnest Group aan, wat leidt tot een non cash last van 300 miljoen euro. Deze beslissing sluit aan bij eerdere plannen om Rusland te verlaten.

Geen reden om iets met het aandeel te doen

De transactie is goedgekeurd en lijkt geen grote invloed te hebben op de vooruitzichten voor Heineken in 2023. Zoals al eerder genoemd, beschouwen we Heineken als een "slap" bedrijf met een zwak management.

In plaats van zich te blijven concentreren op het brouwen lijkt het alsof het bedrijf is veranderd in een soort marketingbureau dat vaak de plank misslaat. Zo horen we bijvoorbeeld niks meer over de introductie van Silver in de VS.

We houden er rekening mee dat Heineken mogelijk zijn outlook verder neerwaarts zal herzien. De koers van het aandeel zit al jaren in een bepaald bereik en laat qua prijsactie een belabberde performance zien.

Disclaimer Aan de door ons opgestelde informatie kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend. Alle door ons verstrekte informatie en analyses zijn geheel vrijblijvend. Alle consequenties van het op welke wijze dan ook toepassen van de informatie blijven volledig voor uw eigen rekening.

Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor de mogelijke gevolgen of schade die zouden kunnen voortvloeien uit het gebruik van de door ons gepubliceerde informatie. U bent zelf eindverantwoordelijk voor de beslissingen die u neemt met betrekking tot uw beleggingen.

Zie kansen op het juiste moment

Maak meer kans op winst, dankzij actuele informatie, onafhankelijk commentaar en door het volgen van doelen.